Milivojević: Zbog izostanka saradnje, mnoga biračka ostaće bez opozicionih kontrolora

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: prinstcreen
Podelite vest

Politikolog Cvijetin Milivojević izjavio je da su opozicione stranke usmerile svoje aktivnosti uglavnom na Beograd i da će najverovatnije mnoga biračka mesta u unutrašnjosti Srbije ostati bez opozicionih kontrolora.

Milivojević je agenciji Beta kazao da je medju opozicijom izostala saradnja na organizovanju zajedničke kontrole izbornog procesa i da će se to odraziti na izborne rezultate na parlamentarnim i predsedničkim izborima.

“Nije dovoljno organizovati obuku kontrolora u Beogradu ako ti kontrolori ne budu u mogućnosti da čuvaju biračka mesta u unutrašnjosti. Nijedna opoziciona stranka nema dovoljno razvijenu infrastrukturu da bi mogla kontrolorima sama da pokrije sva biračka mesta”, rekao je politikolog.

Po njegovim rečima opozicija najverovatnije neće imati kontrolore na biračkim mestima na kojima će glasati oko 70.000 Srba sa Kosova, kao i u mnogim manjim opštinama u centralnoj Srbiji, kao što su Trgovište, Gadžin Han, Lebane…

“Na tim biračkim mestima može da bude krunska razlika u broju dobijenih glasova koja bi mogla da odluči ishod izbora. Opozicija je najavljivala koordinaciju kada je u pitanju kontrola na biračkim mestima, ali izgleda da toga ima samo u Beogradu”, ocenio je Milivojević.

Naglasio je da su izborni uslovi sada mnogo gori nego što su bili u junu 2020. godine.

“Predsednik Srbije i nosilac svih lista Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić je funkcionerskom kampanjom i svakodnevnim i celodnevnim gostovanjima na televizijama s nacionalnom frekvencijom zagadio sadašnju izbornu kampanju. Pokazalo se da u prethodnim razgovorima o izbornim uslovima opozicija nije smela da odustane od uslova da predsednik države pre izbora podnese ostavku na funkciju u stranci, kako ne bi na izborima pobedio na očigledno neregularan i nezakonit način”, istakao je Milivojević.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x