Milivojević (DS): Skandalozan je način na koji je Pašalić izabran za kandidata za Zaštitnika građana

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ispred Gradske kuće u Nišu Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Poslanik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević izjavio je danas da je “skandalozan način” na koji je Zoran Pašalić izabran za kandidata za Zaštitnika građana, da su već prekršene sve procedure i da se sada to radi po hitnom postupku.

Milivojević je za današnje izdanje lista Danas, uoči glasanja kojim bi poslanici parlamenta trebalo da potvrde izbor Pašalića za funkciju obudsmana, rekao da na samo kadrovsko rešenje i kvalitet kandidata ima ozbiljnih primedbi, što će pokazati i skupštinska rasprava.

On je ocenio da vladajuću većinu ne zanima ni Zaštitnik građana, ni mnoge druge važne institucije čiji čelni ljudi još nisu izabrani uprkos isteku rokova, poput direktora policije.

“Zoran Pašalić nije zaštitnik građana, on se u proteklom mandatu ponašao kao zaštitnik režima”, rekao je Milivojević.

Prema njegovim rečima Pašalić se u prethodnom mandatu kao zaštitnik građana nije oglasio povodom emitovanja spota koji je inspirisao ubice (kosovskog političara) Olivera Ivanovića, nikada nije osudio taj sport, a nije ni reč kazao “povodom kidnapovanja (uzbunjivača iz Krušika) Aleksandra Obradovića sa radnog mesta”.

“On se nije oglasio ni o drugim važnim stvarima, kao što je bio julski protest građana 2020. kada smo svedočili zverskom prebijanju građana od strane policije”, kazao je Milivojević.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x