Miketić: U sredu se planira usvajanje štetnog zakona o izgradnji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Skupština RS
Podelite vest

Narodni poslanik iz stranke Zajedno, Đorđe Miketić, izjavio je da se očekuje da ove nedelje, u sredu, bude usvojen Zakon o planiranju i izgradnji kao i još nekoliko štetnih zakona i ishitrenih zajmova, te da ta pljačka neće ostati bez odgovora građana i opozicije.

Pojasnio je da su tajkuni, koji su kroz privatizaciju jeftino postali vlasnici državnih preduzeća, umesto da pokrenu proizvodnju, prvo otpustili sve radnike, rasprodali sve vredno što je to preduzeće posedovalo, a sada nestrpljivo isčekaju zakon koji će im, nakon poklonjene imovine preduzeća, pokloniti i eksluzivno zemljište.

“Ni jedna vlast do sada se nije usudila da ovakav anti-društveni zakon progura, do sada. Očito su osetili da im se bliži kraj i da pod hitno moraju da otmu sve još što se može prisvojiti”, rekao je Miketić.

Dodao je da je ovo zakonsko rešenje i “plan pljačkanja javne imovine i građana Srbije” usvojen na sednici vlade 5. maja – prvog dana trodnevne žalosti.

“O tome je vlada razmišljala nakon masakara u Ribnikaru i Mladenovcu, a ne kako da lečimo naše društvo nakon nemislivih tragedija koje su nas zadesile” rekao je poslanik.

Stranka Zajedno je pokušala da obori ovaj zakon institucioanalno, davala primedbe i tokom javne rasprave i javnog slušanja, predala bezbroj amandmana na postojeće predloge zakona, međutim, u institucijama sede ljudi koji rade u interesu tajkuna a ne građana, navedeno je u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x