Miketić: Beograd na vodi dokaz da lopovi i tajkuni upravljaju Beogradom

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Amir Hamzagić
Podelite vest

Poslanik Zajedno Đorđe Miketić ocenio je da je Beograd na vodi dokaz da povlašćeni tajkuni i lopovi željni brzog profita upravljaju Beogradom, saopštila je ta stranka.

On je tokom svog prvog onlajn razgovora sa građanima na temu širenja Beograda na vodi i urbanističkog haosa koji vlada u Beogradu, naglasio da je potrebno da se donese strategija i svi potrebni planovi koji trasiraju dalji razvoj Beograda.

“Beogradski Sajam pripremaju za rušenje. Prvo se Sajam odrekao milijarde dinara svog kapitala da bi ga povoljno kupili i potom srušili. Zašto? Ko je to odlučio?! Građani moraju da se pitaju kakav Beograd žele. Ne može samo da se ruši i zida bez ikakvog plana”, ocenio je Miketić.

On je dodao da je potrebno doći do planova kroz široku javnu raspravu u koju će biti uključeni i građani i struka, a ne samo tajkuni čiji je jedini interes laka i brza zarada.

Govoreći o štetnosti projekta Beograd na vodi, ocenio je da je Srbija zemljište vredno skoro milijardu evra poklonila zajedničkom preduzeću i dobila 32 odsto udela, dok je privatni partner uložio 150 miliona evra, i još 150 miliona kroz kredit i dobio duplo veći udeo u vlasništvu.

“Beograd i Srbija su gubitnici u ovom poslu. Novac se slio u privatne džepove i jasno je svima zašto vlast želi da proširi ovaj projekat. To je protiv javnog interesa i ne smemo da dozvolimo dalje širenje ovog za obične građane zabranjenog grada”, rekao je Miketić.

Odgovarajući na pitanja građana Miketić je govorio i o rušenju Starog savskog mosta, iseljavanju Hipodroma, izgradnji na masovnoj grobnici na Starom sajmištu i ostalim “pogubnim projektima koji samo potvrđuju potpuni urbanistički haos koji vlada u Beogradu”, navedeno je u saopšenju.

Miketić je najavio da će nastaviti praksu razgovora sa građanima i da “samo zajedno mogu da pronađu najbolja rešenja za Beograd i zaustave uništavanje grada koje sprovodi aktuelna vlast”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x