Mijatović pred MZT: U odbrani moramo biti na visokom nivou

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: M.V.
Podelite vest

Trener košarkaša Borca Dejan Mijatović rekao je danas da njegova ekipa u predstojećem meču ABA lige protiv MZT-a mora da bude na visokom nivou u odbrani.

“Za nas izuzetno važna utakmica u seriji mečeva sa direktnim konkurentima. Svi se nalaze u delu tabele kao i Borac. MZT je dovođenjem Aleksandra Bursaća napravio pomak u igri. Imali su sjajnu utakmicu u Železniku, pobedili su Megu i odlično odigrali sa Igokeom”, rekao je Mijatović, prenosi klub.

“Stojanovski igra na visokom nivou tokom cele karijere. Znamo se iz Oldenburga gde sam trenirao mlađe selekcije, a on je bio prvotimac. Imaju i dvojicu Amerikanaca, napadački su odlični tako da u odbrani moramo biti na visokom nivou. Još moramo da otklonimo uočene nedostatke iz duela sa Megom”, dodao je Mijatović.

Košarkaši Borca sutra gostuju MZT-u, u utakmici desetog kola ABA lige.

Posle devet odigranih utakmica, čačanski tim je poslednji na tabeli regionalnog takmičenja sa samo jednom pobedom, dok je MZT na 12. poziciji sa skorom 2/7.

“Dižemo nivo rada, što momci dobro podnose. Imaju dobar pristup i zaista su fokusirani. Osim Nikole Kočovića svi u stroju”, rekao je trener čačanskog tima.

Nedavno je Borac u svoje redove doveo novo pojačanje. Reč je o Dijanteu Boldvinu, košarkašu koji pokriva poziciju organizatora igre.

“Pre neki dan je doputovao, umoran je od puta, vremenske razlike su krive za to, tako da naravno oseća ‘džet–leg’… Odradiće sa timom nekoliko treninga i putovaće u Skoplje. Koliko može igraće”, zaključio je Dejan Mijatović.

Utakmica MZT – Borac na programu je u subotu od 16.00.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x