Mijailović: Večeras najvažnija utakmica u poslednjih deset godina

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/MN Press/Nebojša Parausić
Podelite vest

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović poručio je da je večerašnja peta utakmica finalne serije ABA lige najvažnija u poslednjih deset godina, a takođe je uputio apel navijačima za fer i sportsko navijanje.

“Ova utakmica je prilika da krunišemo ovu sjajnu sezonu. Godinama smo podizali organizaciju, podizali je iz pepela koji smo zatekli 2017 godine. Večeras svi treba da bodrimo naše momke, snažno i glasno do pobede!”, poručio je Mijailović na zvaničnom Instagram nalogu kluba.

Košarkaši Partizana dočekaće večeras u Beogradskoj areni ekipu Crvene zvezde, u odlučujućem petom meču finala ABA lige. Trenutni rezultat u seriji je 2:2.

Partizan je poslednju titulu u regionalnom takmičenju osvojio 2013. godine, dok je Zvezda poslednje tri sezone bila šampion ABA lige.

Mijailović je ocenio da će večerašnju utakmicu pratiti najviše navijača u ovoj sezoni, i podsetio da je klub tokom sezone na domaćem terenu bodrilo više od 500.000 pristalica.

“U Evropi će teško iko ikada imati toliko navijača u dvorani za jednu sezonu. ‘Grobari’ hvala vam od srca! Momcima je potrebna najsnažnija podrška do sada, sportska, dostojanstvena i vredna naših najlepših crno-belih boja. Cele sezone smo se borili u AdmiralBet ABA Ligi za prednost domaćeg terena, iskoristimo ga na najlepši način… Šta god pričali, izjednačavali, lagali i pokušavali, mi dobro znamo ko smo! Znamo da nismo isti! Džaba vam, izlizale su vam se stare fore!”, rekao je on.

Predsednik Partizana istakao je da je važno da meč prođe bez uvreda, bez ubacivanja predmeta na teren i bez ikakvog verbalnog delikta.

“Svaki navijač nam treba do kraja utakmice. Ne dozvolite da zbog jeftinih grešaka bilo koga izbacuju napolje, i da na taj način pomažemo rivalu jer gubimo podršku sa tribina! Ovu utakmicu će verovatno pratiti čitav sportski svet, moramo večeras poslati poruku zašto smo posebni i drugačiji! Momci samo hrabro! Večeras će pobediti Partizan!”, zaključio je Mijailović.

Utakmica između Partizana i Zvezde igra se večeras u 20.00

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x