Mihajlović: Radoičić je priznanjem da je bio u Banjskoj pokušao da sačuva Vučića i vlast

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: Vlada Srbije
Podelite vest

Bivša ministarska Zorana Mihajlović rekla je danas da trenutno u Srbiji ne može ništa da se uradi ni brzo ni lako ukoliko nije po volji vladajućeg režima, naročito da se napravi politička organizacija koja neće podržavati režim i ocenila da je priznanje Milana Radoičića da je bio u Banjskoj i obavio svu logističku pripremu, samo pokušaj da se sačuva Vučić i vlast.

Mihajlović, bivša članica rukovodstva Srpske napredne stranke, rekla je za list Danas da stvaranje pokreta “Uvek za Srbiju” zato dugo traje da, otkad je najavila njegovo osnivanje trpi pritiske i pretnje, kako je navela, i otvorene i skrivene, nailazeći na zatvorena vrata i ignorisanje.

Ona je istakla i da će u pokretu Uvek za Srbiju biti i Dragan Šormaz i Stanislava Pak, takođe bivši funkcioneri naprednjaka, ali da on “nije fudbalski klub koji u prelaznom roku dovodi zvučna imena kako bi privukli gledaoce”.

Mihajlović je na pitanje da li moguće da predsednik Vučić nije znao šta će se desiti u Banjskoj rekla da to nije moguće. “Ne morate biti bliski, ili poznavati predsednika (Srbije Aleksandra Vučića) da biste zdravorazumski zaključili da naravno da nije moguće da nije znao. Hajte molim vas, to što mi znamo, zna i celi svet. Kako bi sačuvao sebe i svoju vlast odreći će se svakog, pa i mučenog Vulina koji mu je veran, Radoičića, ili koga god”, rekla je Mihajlović.

Dodala je da je priznanje Radoičića da je bio u Banjskoj i da je obavio svu logističku pripremu samo pokušaj da se sačuva Vučić i vlast.

“Ne kupuje se oklopno vozilo i sve to oružje vredno preko pet miliona evra u ‘Maksiju’. Da ne govorim o nemoralu, da sa jedne strane imate srpski narod koji, recimo južno od Ibra, jedva preživljava, a ovamo potpredsednik Srpske liste živi u vili na jezeru, kao Blejk Karington”, naglasila je Mihajlović.

Istakla je da je 2013. na Kosovu i Metohiji bilo oko 145.000 Srba, a da ih je danas ispod 90.000.

“Verovatno će ih posle ovoga biti još manje, jer trpe ne samo teror Kurtija i albanskih ekstremista, već i od Srpske liste”, navela je Mihajlović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x