Meteorolog: Nastavlja se topla zima, temperature u januaru u Sjenici iznad proseka

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Prošli mesec bio je drugi najtopliji januar u poslednjih nekoliko decenija u Sjenici, u kojem je bilo oko tri puta više kišnih padavina u odnosu na prosečne vrednosti za ovo doba godine, rekao je danas rukovodilac Meteorološke stanice u tom gradu Fadil Mahmutović.

On je za radio Sto plus rekao da je i početak ove zime kao i decembar prošle godine bio topao sa temperaturama koje su za oko pet stepeni bile veće od proseka.

“Prosečna temperatura u januaru u Sjenici je billa oko jedan stepen, a snega visine od jedan do sedam centimetara je bilo nekih 19 dana, što je za ovo doba godine iznenađujuće. Slične vremenske prilike u januaru zabeležene su 2014. godine kada je on bio za pola stepena topliji od ovog”, naveo je Mahmutović.

Dodaje da je prošlog meseca palo 156 litara kiše po metru kvadratnom što je oko tri puta više u poređenju sa prosečnim januarskim vrednostima.

“U periodu od 17. do 19. januara palo je oko 100 litara kiše po metru kvadratnom, što je i dovelo do velikih poplava u Novom Pazaru i Sjenici”, istakao je Mahmutović.

Prema njegovim rečima i narednih dana nas očekuje lepo vreme za ovo doba godine, sa povremenim slabim snegom i dnevnim temperaturama u plusu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x