Memić pozvao građane da se prijave za vaučere za odmor u Srbiji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Novi Sad, 26.12.2023. - Specijalna bolnica za reumatske bolesti - Jodna banja u Futoskom parku u Novom Sadu. Zgradu Varoskog jodnog kupatila, karakteristicnu gradjevinu u stilu secesije, koja je zavrsena 1910. godine, projektovao je budimpestanski arhitekta Imre Francek. Prosirenjem Banje 1931. godine izgradjen je Hotel Park, koji je projektovao novosadski arhitekta Djordje Tabakovic, a funkcionisao je kao stacionar za banjske goste. (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC)
Podelite vest

Ministar turizma i omladine Husein Memić najavio je da sutra počinje prijava građana za 100.000 vaučera za odmor u Srbiji čiji je maksimalni iznos od ove godine podignut sa 5.000 na 10.000 dinara.

“Pozivam građane da iskoriste ovu mogućnost, pogotovo što je ponuda velika jer se oko 4.500 ugostitelja širom Srbije već prijavilo da učestvuje u sistemu dodele vaučera”, rekao je Memić.

On je dodao da i ove godine očekuje veliki odziv građana i podsetio da je u januaru 2023. godine kontingent od sto hiljada vaučera “planuo u danu”.

Osim što je duplirana vrednost vaučera sa 5.000 na 10.000 dinara, ove godine je, kako je rekao, povećan i limit za zaposlene koji imaju pravo na vaučere u visini zarade do 80.000 dinara.

Memić je naveo da pored zaposlenih pravo na vaučere imaju i nezaposleni, penzioneri, lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju, nosioci prava na tuđu negu i pomoć, ratni vojni invalidi, studenti i nosioci poljoprivrednih gazdinstava.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x