Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu od 21. maja

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Na Novosadskom sajmu se u subotu, 21. maja, otvara 89. Međunarodni poljoprivredni sajam, na kome će se do 27. maja predstaviti 1.100 izlagača iz 21 zemlje.

U sklopu sajma, posetioci će ponovo, nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije, kada je organizovan virtuelno, moći da pogledaju izložbe stoke, hrane i pića, a predstaviće im se i osiguravajuća društva, banke i druge institucije uz brojne poslovne i stručne skupove.

Zemlja partner ove godine biće Mađarska, a uz kolektivni štand, još 44 preduzeća iz Mađarske čekaju zainteresovane posetioce, a izlagači će predstaviti svoje inovativne proizvode i usluge iz najrazličitijih oblasti poljoprivrede.

Među brojnim kolektivnim izložbama, premijerni nastup imaće Maroko.

Kako je ranije najavljeno iz uprave sajma, očekuje se da najveća atrakcija bude bik Veliša, a najskuplja mašina na sajmu biće kombajn ITM grupe, vredan 450.000 evra.
Ministarstvo poljoprivrede Srbije je godinama unazad pokrovitelj najveće Nacionalne izložbe stoke, a od pre tri godine i Izložbe genetskih potencijala.

Na najvećoj Nacionalnoj izložbi stoke i Izložbi genetskih potencijala, biće prikazana najbolja grla goveda, konja, ovaca, koza i živine, a posetioci će imali priliku da vide autohtone rase neophodne za održanje biodiverziteta, kao i dostignuća u nekonvencionalnom stočarstvu.

U četvrtak, 26. maja, na Danu stočara će prodefilovati najkvalitetnija grla sa ovih prostora.

Pod pokroviteljstvom i u organizaciji Ministarstva poljoprivrede održaće se i izložba organskih proizvoda, proizvoda sa oznakom geografskog porekla i oznakom “Srpski kvalitet”, a biće prisutni i proizvođači zanatskog piva.

Najavljeno je i predstavljanje pčelara u Hali 23.

Novina na sajmu, priređena u susret stogodišnjici održavanja, biće retrospektiva razvoja poljoprivrede u Vojvodini u Hali 3, na kojoj će posetioci moći da vide put od motike i rala do najsavremenijih mašina.

Porodični dan je sreda, 25. maj, kada porodice sa decom do 14 godina, mogu da posete sajam uz jednu ulaznicu kupljenu za 600 dinara.

Pojedinačne ulaznice staju 600 dinara, dok u kolektivnim posetama koštaju 400 dinara po osobi.

Ulaznice za kolektivne posete đaka i studenata, decu od sedam do 12 godina i penzionere koštaju 300 dinara.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x