Mediji: Novi protest u Bačkoj Palanci, dat rok vlastima do petka da ispune zahteve

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija vesti/OSR
Podelite vest

 U Bačkoj Palanci, nekoliko stotina građana okupilo se na sedmom protestu kojim se traži odgovornost za nedavnu pogibiju trinaestogodišnjaka od posledica strujnog udara, nakon nevremena, piše portal 021.rs.

Građani se skoro nedelju dana okupljaju nezadovoljni radom nadležnih opštinskih službi i zahtevaju smene, podseća taj novosadski portal.

Tokom protesta su potpisivali zahtev za smenu članova opštinskog Štaba za vanredne situacije, a rok za ispunjenje istih je petak, 11. avgust  u 10 časova.

Građani će zajedno zahtev predati u opštinu Bačka Palanka danas, 8. avgusta, a za danas i naredni dan nisu planirana nova protestna okupljanja.

Kako je rekla meštanka Bačke Palanke, glavni zahtev protesta jeste ostavka svih članova opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Kako navode, ukoliko do ispunjenja zahteva ne dođe do zadatog roka, građani već od 11.00 kreću sa blokadama u Bačkoj Palanci.

Sledeće okupljanje biće u četvrtak, 10. avgusta u 19.00

Bačku Palanku je 6. avgusta, bez prisustva medija, posetila premijerka Ana Brnabić koja je razgovarala i sa porodicom nastradalog dečaka.

Brnabić je juče istakla da će šteta biti sanirana i da će se odgovornost u slučaju pogibije deteta utvrditi.

Dodala je da nije problem da se utvrdi odgovornost predsednika opštine Bačka Palanka, ukoliko ona postoji, ali istakla i da smatra da su protesti tim zahtevom pokazali da su “politički”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x