Međak (Evropski pokret u Srbiji): Ukrupnjavanjem opozicije Vučiću izbačen adut iz ruku

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Printscreen Youtube.com/@DnevnikNovaS
Podelite vest

Potpredsednik Evropskog pokreta u Srbiji Vladimir Međak ocenio je danas da je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću ukrupnjavanjem opozicije izbačen iz ruke adut da je jedina proevropska opcija u zemlji i da nema alternativu.

U intervjuu za današnji list Nova, Međak je naveo da je Vučić jednu deceniju plašio dolaskom desničara ukoliko ga Evropa ne podrži, a da je sada sam postao ekstremna desnica.

“Pozicija srpske opozicije se u očima međunarodne zajednice promenila, a osnovni momenat bio je ukrupnjavanje. Time je opozicija, za početak, poslala poruku da je postala relevantan faktor. Zato što se ujedinila oko jedne ideje, a ta ideja jeste proevropska”, rekao je Međak.

On je ocenio da je Vučićev problem to što na političkoj sceni u Srbiji trenutno ne postoji niko ko je više desno od njega.

Naveo je da je Rezolucija Evropskog parlamenta (EP) o izborima u Srbiji samo jedna rezolucija u seriji onih koje je doneo EP.

“Nije se desila ni iz čega. Čitava serija rezolucija EP pokušavala je da ukaže na to da u Srbiji nešto nije u redu, a vlast se na to oglušavala, pravila blesava i minimalizovala sve to. Ovakva rezolucija je bila neminovna, jer uvek postoji jedna kap koja prelije čašu”, rekao je Međak.

On je ocenio da napadi aktuelne vlasti na međunarodne posmatrače nisu bili od pomoći, jer je samo potvrđeno sve ono što je opozicija dugo pričala.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x