MEČ decenije za žensku A reprezentaciju: uz podršku publike naši snovi postaće stvarnost

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: FSS.rs
Podelite vest

Sve je spremno za meč odluke večeras od 20 časova u Staroj Pazovi (ulaz za navijače slobodan).

Uz podršku publike za koju se očekuje da će doći u velikom broju, fudbalerke Srbije biju presudnu bitku za plasman u baraž za Svetsko prvenstvo koje se sredinom sledeće godine održava u Australiji i na Novom Zelandu.

Protivnik je Portugal, jedna od najjačih evropskih selekcija koja svakako zaslužuje respekt, ali protiv koje može da se igra i kojoj naše devojke žele da se revanširaju za minimalan poraz na startu kvalifikacija.

Sanjale smo kao devojčice da igramo fudbal i da branimo boje Srbije u jednoj važnoj utakmici pred domaćom publikom i u fantastičnoj atmosferi. Evo, sada su tu svi argumenti da naši snovi postanu stvarnost. Pobeda nam otvara vrata velike scene i mislim da je ova generacija zslužila da se nađe na završnom turniru Svetskog prvenstva. Videli ste u ponedeljak na okupljanju koliko smo se uželele jedna druge, željne smo velikih izazova i utakmica protiv Portugala je u svakom smislu reči praznik ženskog fudbala u Srbiji“ – kaže jedna od najiskusnijih u našem timu Violeta Slović.

Srbija već dugo ne zna za poraz u zvaničnoj takmičarskoj utakmici, a posle Portugala očekuje je i duel sa Izraelom u poslednjem kolu kvalifikacija:

U ekipi vlada sjajno raspoloženje, jedva čekamo susrete sa Portugalom i Izraelom. Prekretnica je bila pobeda protiv Nemačke, dokazale smo da je teren u Staroj Pazovi neosvojiva trvđava čak i za vicešampionke Evrope. Očekujemo pune tribine i fantastičan ambijent. Svesne smo da će u tom slučaju pritisak biti veći, ali ne bežimo od toga i spremne smo da ostavimo srce na terenu i ostvarimo još jedan veliki podvig. Čula sam da će sve devojčice koje treniraju ženski fudbal u Srbiji doći da nas podrže i to nam uliva dodatnu energiju i motiviše nas da svi zajedno ispišemo istoriju srpskog ženskog fudbala“.

Ime Violete Slović već se našlo u analima našeg fudbala kao prve dobitnice priznanja za najbolju fudbalerku Srbije (2019. godine), ali bi ova skromna devojka koja nastupa za Spartak iz Subotice vrlo rado menjala sve svoje individualne nagrade za plasman na Svetsko prvenstvo:

Šteta je što u Portugalu nismo izborile bar nerešen rezultat, a zaslužile smo bod posle svega što je viđeno na terenu. Imale smo peh sa koronom i povredama, selektor nije mogao da računa na 6-7 standardnih igračica. Na to se nadovezala i jedna sporna sudijska odluka u korist protivnika i jednostavno nismo mogle više. Portugalska reprezentacija je skup sjajnih pojedinaca, kompaktan i uigran tim koji je i na Evropskom prvenstvu bio jedno od najprijatnijih iznenađenja. Imaju vrlo brze ofanzivne igračice i jasno je da Nevenu i mene, kao i celu našu ekipu očekuje izuzetno težak zadatak. Potrudićemo se da otupimo oštricu njihovog napada, a ne sumnjam da će moje koleginice iz špica svoj deo posla obaviti na najbolji mogući način“ – zrači optimizmom Violeta Slović.

Foto: FSS.rs

ČANKOVIĆKIN TRANSFER U ČELZI OSOKOLIO CELU REPREZENTACIJU

Nema puno reprezentacija u Evropi koje se mogu pohvaliti tolikim brojem fudbalerki iz najboljih i najpopularnijih klubova na kontinentu. Bajern, Fiorentina, Sent Etjen, Leverkuzen, Galatasaraj, Real Sosijedad… Samo su neke od sredina u kojima nastupaju izabranice Predraga Grozdanovića. Ovog leta, poput bombe je odjeknula vest da je zvanično najbolja fudbalerka Srbije Jelena Čanković potpisala ugovor sa Čelzijem.

Jelenin transfer je svima nama u reprezentaciji ulio posebnu energiju i dao na dodatni motiv da nastavimo sa sjajnim partijama. Nismo do sada imale mogućnost da odlazimo u Englesku jer je Srbija bila ispod 40. mesta na FIFA rang listi. Čelzi je veliko ime evropskog i svetskog fudbala, sigurna sam da je Jelena napravila pravi potez i da će se brzo prilagoditi novoj sredini. Ne treba zaboraviti da je još nekoliko naših igračica napravilo sjajne transfere u letnjem prelaznom roku“ – blista od zadovoljstva Violeta Slović.

Na njenu priču nadovezao se i selektor naše reprezentacije Predrag Grozdanović:

Ono što je posebno zanimljivo i što mene kao selektora čini srećnim i ponosnim, jeste činjenica da sve naše devojke imaju zapažene uloge u tim velikim klubovima. Dakle, nisu otišle tamo da bi bile na broju. Siguran sam da je ovo samo početak i da će Evropa u narednom periodu pokazivati sve veće interesovanje za reprezentativkama Srbije“ – jasan je Grozdanović.

Foto: FSS.rs

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x