Mazut iz novopazarske Gradske toplane oticao u reku Rašku

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

"Gradska toplana" Novi Pazar Foto: https://www.toplananp.rs/galerija/
Podelite vest

Republička inspekcija za zaštitu životne sredine utvrdila je da se mazut iz “Gradske toplane” u Novom Pazaru danima izlivao i zagađivao reku Rašku i da potiče iz “Gradske toplane” u Novom Pazaru, saznaje radio Sto plus.

Kako je preneo taj radio, direktor “Toplana” Nemanja Mančić izjavio je za lokalni portal A1 da je “zbog nevremena došlo do mešanja vode i mazuta i izlivanja u kišnu kanalizaciju, bez uticaja ljudskog faktora”.

“Radili smo do tri sata ujutru i sada sa tehničkim ekipama radimo na tome da ne bude ovakvih problema. Već se radi na gašenju toplane u centru grada”, rekao je Mančić za taj portal.

Pored inspekcije, na otkrivanju uzroka zagađenja reke Raške, radili su i pripadnici Odeljenja za suzbijanje privrednog kriminala Policijske uprave u Novom Pazaru.

Kako je radiju Sto plus rečeno u novopazarskoj policiji, u istragu je uključeno više subjekata, a u toku je proveravanje svih činjenica.

“Nakon toga ćemo obavestiti nadležno tužilaštvo koje bi trebalo da se izjasni da li u postupanju rukovodstva ‘Gradske toplane’ ima elemenata nekog krivičnog dela”, rečeno je u policiji.

Izlivanje mazuta u Rašku, iz kanalizacione cevi u centru grada, počelo je još u subotu, kada su građani primetili mrlje u reci i oštar miris.

Inspekcijski nadzor obavljen je tek u utorak ujutru, a uzrok zagađenja otkriven je za nekoliko sati.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x