Mašine za deminiranje stigle na Kameničku adu, aktivisti zovu građane

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC)
Podelite vest

Aktivisti “Šodroš survivor kampa” potvrdili su da su jutros na obalu Dunava, na Kameničku adu u Novom Sadu, stigle mašine Milenium tima, koje bi na tom prostoru trebalo da obave deminiranje.

Prisutno je nekoliko pripadnika policije, privatnog obezbeđenja, radnika kineske kompanije China Road and Bridge Corporation (CBRB), koji su pre dva dana podigli ogradu oko prostora na kojem će biti gadilište budućeg mosta preko Dunava.

Aktivista Marko Oljača potvrdio je za portal Autonomija da su aktiviti počeli da se okupljaju i pozvao je građane i predstavnike opozicionih stranaka da im se pridruže.

Oni sami će se, kako je naveo, što pre uputiti na Kameničku adu, i pokušati da se suprotsave mašinama koje bi trebalo da, po rečima aktivista, samelju drveće na toj trasi.

Iste mašine došle su bez najave na istu lokaciju i 16. septembra, ali su tada sprečene da odrade planirani posao, upravo zbog toga što su im se suprotstavili aktivisti.

Oljača je podsetio da su radovi nelegalni, a da je most samo paravan za realiziaciju projekta “Novi Sad na vodi”.

U sredu je na tom istom mestu organizovan protest građana i aktivista, i tom prilikom na nekoliko mesta porušena je ograda, da bi na kraju protest bio okončan hapšenjem četvoro demonstranata.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x