Marton: Vučić svojim istupima produbljuje podele u našem društvu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: LSV
Podelite vest

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je za zrenjaninsku KTV da su građani sa pravom veoma nezadovoljni  i da je to razlog zašto već nedeljama protestuju.

” Stanje u društvu je veoma loše, građani su u strahu od nasilja, vlast ne čini apsolutno ništa da se to nasilje umanji, nego ga, čak, i osnažuje svojim neprimerenim istupima ne medijima, na sednicama skupštine, ali i kroz reči predsednika republike Aleksandra Vučića, koji bi, po slovu Ustava, trebao da izražava jedinstvo u ovoj državi, a on, nažalost, neprestano i neprimereno deli građane. I baš zato su građani nezadovoljni”, rekao je Marton.

On je istakao da građani Vojvodine i Srbije žele pristojno društvo i kvalitetniju medijsku scenu.

“Paradiranje zločinaca i kriminalaca po našim medijima mora prestati. Njihov narativ stvara plodno tlo za nasilje u društvu. Slobodni mediji su jedan od ključeva modernizacije Srbije. Kada vlast ispuni zahteve protesta i rad medija stavi u zakonski okvir, tada će, najzad, postojati i fer uslovi za izbornu trku koja će omogućiti izbor demokratske vlasti “, zaključio je Aleksandar Marton.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x