Marsenić (Novi DSS): Planira se višemilionska pljačka države i građana

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

U projekat Expo 2027 uvrštene su sve infrastrukturne investicije u Srbiju u naredne tri godine, što je plan višemilionska pljačka države i građana, ocenio je danas potpredsednik Nove Demokratske stranke Srbije Predrag Marsenić.

“Zakon o posebnim postupcima radi realizacije međunarodne specijalizove izložbe EXPO Belgrade 2027, takozvani lex specialis, kojim se suspenduju javne nabavke, u članu 1 definiše da se njegova primena odnosi i na projekte van održavanja izložbe, ukoliko su ti sadržaji u funkciji njene realizacije”, naveo je on u saopštenju.

To znači, kako je dodao, da se svi infrastrukturni radovi u Srbiji mogu izuzeti iz primene zakonskih obaveza o raspisivanju tendera pri određivanju izvođača.

“Budući da se radi o investicijama u visini od najavljenih 17 milijardi evra, može se reći da se radi o najvećem korupcionaškom poslu u istoriji Srbije, a u domaćoj javnosti kao paravan za istorijsko poniženje i izdaju Кosova i Metohije”, ocenio je Marsenić.

U saopštenju je navedeno da Nova Demokratska stranka Srbije zahteva od Vlade Srbije da u najkraćem roku dostavi pregled svih infrastrukturnih objekata koji će za potrebe EXPO biti realizovani po posebnom zakonu, kao i studiju opravdanosti za EXPO, predviđenu cenu za svaki infrastrukturni objekat, kao i izvore finansiranja.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x