Lutovac: Pitanje uvođenja sankcija Rusiji odavno je na dnevnom redu, kod Vučića je sve marketing

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Zoran Lutovac, Foto: (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)
Podelite vest

Pitanje uvođenja sankcija Rusiji je odavno na dnevnom redu, pitanje je samo kada će predsednik Srbije Aleksandar Vučić smoći snage da javnosti Srbije kaže ono što je saopštio partnerima u Briselu i Vašingtonu, izjavio je danas predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac.

Lutovac, koji je i potpredsednik Skupštine Srbije, za današnji list Nova je izjavio, povodom najave predsednika Srbije da će se obratiti javnosti povodom “donošenja teških odluka”, da “ne zna šta ima novo da nam kaže, ali ako to bude isto što i ranije, opet nećemo znati na čemu smo”.

“On izgovara potpuno suprotstavljene stavove, od proevropskih do antievropskih, od toga da je Kosovo mit i da treba priznati realnost, do toga da nikada nećemo priznati nezavisnost Kosova”, rekao je Lutovac.

Na pitanje da li je Srbija nakon potpisivanja plana konsultacija srpskog i ruskog ministarstva inostranih poslova u Njujorku izgubila poverenje zapadnih partnera, Lutovac je rekao da “ne veruje da je Vučićev režim bilo kada imao neki visoki stepen poverenja kod zapadnih partnera”.

“Mislim da se ovde ne radi o gubitku poverenja, nego o gubitku strpljenja. Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka nemaju spoljnju politiku, nemaju ni unutrašnju, sve je goli politički marketing usmeren na jačanje sopstvenog rejtinga”, kazao je Lutovac.

On je, povodom pozivanja ruskog Ministarstva spoljnjih poslova na presudu Međunarodnog suda pravde o Kosovu iz 2010. godine radi opravdanja referenduma za pripajanje ukrajinskih teritorija moskvi, rekao da “Rusija ne štiti naše interese”.

“Rusija ne štiti naše interese, nego koristi našu poziciju za svoje potrebe pozivajući se na kosovski presedan. Režim to zna, ne zavarava se, nego zavarava građane Srbije”, istakao je Lutovac.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x