Luković (MUP): Otkriveno i dislocirano 870 migranata na području Subotice, Pirota, Kikinde i Sombora

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/MUP Srbije
Podelite vest

Pomoćnik direktora policije Dejan Luković izjavio je da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a na osnovu naredbe ministra unutrašnjih poslova, preduzeli “opsežne mere” u sprečavanju ilegane migracije, i u ovim akcijama otkrili i dislocirali 870 migranata na području Subotice, Pirota, Кikinde i Sombora.

“Ovom prilikom pronađene su četiri automatske puške, četiri pištolja, određena količina narkotičkih sredstava. Кontrolisano je 11.200 vozila, 15.600 lica je legitimisano. Takođe je u akciji je pronađeno 28 mobilnih telefona koji će biti predmet veštačenja”, naveo je Luković u pisanoj izjavi.

Luković je naglasio da će pripadnici MUP-a dati sve od sebe da građani žive što mirnije i sigurnije, posebno na teritoriji Subotice, Pirota, Sombora i Кikinde.

Kako je ranije naveo MUP, u akcijama koje su od 3.00 posle ponoći danas preduzete u vezi problema koje izazivaju iregularni migranti učestvuje nekoliko stotina pripadnika MUP-a, među kojima su i pripadnici SAJ, Žandarmerije i Antiterorističke grupe Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče, nakon još jednog oružanog sukoba migranata u Horgošu, da će, ako policija ne može da reši taj problem upotrebiti vojsku.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x