Lukić (Ujedinjeni): Gašić bi bio od velike pomoći u Koordinacionom telu, da ima drugačiju reputaciju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Marija Lukić, foto: YouTube NovaS printscreen
Podelite vest

 Poslanica liste “Ujedinjeni” i članica Odbora Skupštine Srbije za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Marija Lukić, ocenila je danas da bi ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić bio od velike pomoći na funkciji u vladinom Koordinacionom telu za rodnu ravnopravnost, da nije bilo izjave “da voli novinarke koje lako kleknu”, zbog koje je nekoliko godina ranije smenjen sa mesta ministra odbrane.

“Koliko god da nemam predrasuda, zaista ne vidim gospodina Gašića u toj ulozi, iako je isti na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova i da nema reputaciju koju ima zbog izjava zbog kojih je ranije bio i smenjen, bio bi od velike pomoći, kažem, kako integritetom, tako i autoritetom”, rekla je Lukić za list Nova.

Prema njenim rečima, njegovim izborom za člana tog tela “nastavlja se kontinuitet loših odluka , koje nemaju za cilj bolji odnos države prema ženama i izgradnju poverenja u institucije, već potpuno suprotno”.

Poslanica “Zeleno-levog kluba” pokreta Ne davimo Beograd Biljana Đorđević ocenila je da je Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost “samo formalno popunjeno” izborom novih članova, a izborom Gašića “sve je postalo i uvredljivo za žene”.

“Način na koji se ovaj režim bavi rodnom ravnopravnošću je veoma površan, a ovaj slučaj to i dokazuje. Gašić bi u najmanju ruku trebalo da se izvini”, kazala je Đorđević.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x