LSV: Nedimović da kaže zašto ne funkcioniše protivgradna odbrana

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Slaviša Dinić
Podelite vest

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas od ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića da javnosti odgovori na pitanje zašto u Srbiji ne funkcioniše sistem protivgradne zaštite.

“Ministar Nedimović mora danas da otkaže sve svoje obaveze i da se uputi u mnogobrojne atare koji su pretrpeli veliku štetu u jučerašnjem nevremenu. Svako nevreme praćeno gradom prilika je da se vide sve manjkavosti protivgradne zaštite u Srbiji”, ocenila je LSV u saopštenju.

Kako navode, raketni centri i lansirne stanice loše funkcionišu, raketa je malo, a strelci neadekvatno plaćeni, dok je koordinacija u sistemu je veoma loša.

“Iz godine u godinu je jasno da protivgradna zaštita u našoj zemlji ne ispunjava svoj zadatak. Godišnje imamo oko 50 dana sa gradom, a poljoprivredni proizvođači strepe pri svakoj najavi nevremena. Štete koje nastaju zbog neadekvatne reakcije protivgradnog sistema mogu otežati stanje u našem agraru”, kazali su iz LSV.

Uz napomenu da predstavnici državnih organa svakodnevno govore kako je poljoprivreda veoma bitna i da nova svetska kriza neće uticati na nestašicu hrane u Srbiji, LSV je pozvala državu da “reaguje i počne da radi svoj posao”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x