LSV: Država kleči pred ekstremnim desničarima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC)
Podelite vest

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenila je, povodom najava o zabrani održavanja Evroprajda (Europride) u Beogradu, “da je sramotno” što je država poklekla pred ekstremnim desničarima.

LSV je u saopštenju navela i da je “Ustav Srbije očito, mrtvo slovo na papiru kada se govori o ljudskim i manjinskim pravima”.

“Umesto da država štiti prava građana, očito se odlučila na zaštitu ekstremnih desničara, koji prete u maniru Hitlerovih Jurišnih odreda”, saopštila je ta stranka.

Naveli su da je Srbija pre 19 godina ratifikovala Evropsku konvenciju o ljudskim pravima i osnovnim slobodama, te da se kao članica Saveta Evrope obavezala na njeno puno poštovanje.

Ocenil isu i da “nažalost, ni to nije dovoljno” da bi vlast u Srbiji odlučno stala u odbranu ljudskih prava i sloboda.

“Vlastima u Srbiji, očito je bitnije da kupe političke poene utemeljene na politici koju baštini ekstremna desnica”, piše u saopštenju.

U LSV-u smatraju da društvo u kojem se ne može garantovati pravo na bezbednost, “pa i život svakog građanina, nije normalno društvo”.

“Društo u kojem po institucijama i medijima slobodno paradiraju osuđeni ratni zločinci i kriminalci, nije zdravo društvo”, dodala je ta stranka.

LSV će, kako su ukazali,  uvek biti uz one koji su ugroženi i kojima je potrebna pomoć

Dodali su da “ekstremni desničari, fašisti i nacisti uvek gube”, i ocenili da će tako biti  i sada.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x