Lorenso Silva na Danima Španije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto: www.ff.uns.ac.rs/

Nagrađivani španski pisac Lorenco Silva (Lorenzo Silva) otvoriće 13. marta Dane Španije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

Odsek za italijanske i iberoameričke studije Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, u saradnji sa Ambasadom Španije i Institutom Servantes u Beogradu, organizuje Dane Španije 13, 14. i 15. marta.

Kako je najavljeno sa tog Odseka, Silva će sa ambasadorom Španije u Srbiji Raulom Bartolomeom Molinom, 13. marta otvoriti Dane Španije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, a zatim će biti gost Novosadskog Sajma knjiga, gde će u podne održati kraće predavanje i razgovarati s publikom.

Sutradan, 14. marta u 19.00 časova, Lorenso Silva će imati književno veče u Institutu Servantes u Beogradu, sa književnikom i sudijom Miodragom Majićem.

Moderator razgovora biće Dejan Matić, direktor izdavačke kuće Treći trg, uz simultani prevod.

U okviru Dana Španije na Filozofskom fakultetu će biti organizovane projekcije filmova “Goya en Burdeos”, “Juana la Loca”, “Las Gallinas de Cervantes” i “Generacion, Bunuel, Lorca, Dali”.

Takođe, učenici Karlovačke gimnazije odigraće odlomak iz predstave “Pokondirena tikva” na španskom jeziku i, zajedno sa studentima više odseka Filozofskog fakulteta, govoriće poeziju španskih pesnika.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x