Lopandić (SRCE): Režim gura zemlju u samoizolaciju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen Noć knjige
Podelite vest

Potpredsednik Pokreta Srbija centar (SRCE) Duško Lopandić ocenio je da najava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Beograd neće učestvovati na najvišem nivou na samitu Saveta Evrope u Rejkjaviku, predstavlja jasnu potvrdu nemoći vlasti i indirektno javno priznanje o poraznim rezultatima Vučićeve spoljne politike.

“To se posebno odnosi na neuspešno vođenje dijaloga sa Prištinom i nesposobnost da se obezbede saveznici u međunarodnoj zajednici. Očigledno je da privatizovana spoljna politika ‘vrludanja’ vodi ka međunarodnoj samoizolaciji”, naveo je Lopandić, saopštio je danas taj pokret.

Istakao je da tome treba dodati i potpuno zapuštanje diplomatske službe, što je, kako je ocenio “tipično za vlast SNS koja sistematski urušava državne institucije”.

U saopštenju je navedeno da Pokret SRCE odbacuje politiku međunarodne samoizolacije koja se sprovodi u kontekstu praktičnog nepostojanja ozbiljne spoljnopolitičke strategije, te smatra da je Srbiji potrebna nova i drugačija spoljna politika zasnovana na jasnim načelima i ciljevima.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x