”Licidersko srce” s igrama mladih iz sveta na Kraljevom trgu (FOTO)

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: TO Zlatibor
Podelite vest

Međunarodni festival dečjeg folklora „Licidersko srce“ i ove godine je ulepšao leto na Zlatiboru. Utorak 16. avgust na zlatiborskom Kraljevom trgu bio je u znaku šarenila narodnih nošnji, pesama i igara mladih folkloraca iz 11 zemalja sa tri kontinenta.

Gostujući ansambli iz Bugarske, Slovačke, Slovenije, Češke, Ukrajine, Mađarske, BiH kao i domaći ansambli predstavili su tradiciju igre svojih krajeva brojnoj publici okupljenoj na Kraljevom trgu.

Koncertu je, kao i minulih godina, prethodio prijem predstavnika ovogodišnjih učesnika festivala u Turističkoj organizaciji Zlatibor, nakon čega je usledio defile folkloraca do Kraljevog trga, gde je u 19 časova počeo koncert. Festivalsko veče otvorili su domaći učesnici Udruženja građana  za negovanje tradicije“ Zlatibor“ Čajetina, a snažne aplauze privukli su nastupi ansambala iz Bugarske, Slovačke, Slovenije, Mađarske i drugih država, kao i igre iz Republike Srpske i zlatiborskog kraja.

U znaku ovog dečjeg festivala na Zlatiboru je i sreda 17. avgust, kada se na Kraljevom trgu od 11 do 12 i 30 časova održava folklorna igraonica za učesnike festivala i sve zainteresovane posetioce

”Licidersko srce” je festival koji se 14. put održava u Užicu, Višegradu i na Zlatiboru u organizaciji Udruženja građana “Era” iz Užica, a jedan od suorganizatora je Turistička organizacija Zlatibor.

Svake godine manifestacija okuplja oko 1.000 mališana iz celog sveta, najlepšim povodom – da se kroz igru i druženje širi saradnja, prijateljstvo i tolerancija. Festival uvek prati humanitarna akcija ”Licidersko srce deci”, a od ovogodišnje prodaje liciderskih srca biće prikupljen novac za osnovnu školu za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju „Miodrag V. Matić“ u Užicu.

Međunarodni festival dečjeg folklora “Licidersko srce” traje do petka 19. avgusta, kada će na Trgu partizana u Užicu biti upriličeno svečano zatvaranje.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x