Leskovac ušao u uži izbor za otvaranje još jedne fabrike, ovoga puta kineske

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Predstavnici kineske firme TH Magnetics razgovarali su u Leskovcu o mogućnosti da otvore fabriku u tom gradu.

Ta firma bavi se proizvodnjom magneta za elektromotore i proizvode široke potrošnje poput mobilnih telefona, kompjutera, klima, tableta.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović održao je radni sastanak sa predstavnicima Razvojne agencije Srbije i delegacijom kineske firme TH Magnetics na čelu sa generalnim menadžerom ispostave u Evropi Majklom Hervigom, a povod sastanka je namera investitora da pokrene prvi proizvodni pogon van matične države.

Kako je izneto na sastanku, Leskovac je ušao u uži izbor zbog dobrog položaja i odlične poslovne klime. Na sastanku su razmatrane mogućnosti koje Leskovac nudi, potencijalna lokacija za realizaciju projekta, infrastrukturne mogućnosti i uslovi poslovanja.

Nakon sastanka predstavnici lokalne samouprave grada Leskovca su potencijalnom investitoru pokazali lokacije koje zadovoljavaju postavljene kriterijume.

Jedan od vodećih svetskih dobavljača magneta za najveće proizvođače automobila, ima u planu da u novi proizvodni pogon uloži 200 miliona evra. Do kraja investicionog perioda, u ovom proizvodnom pogonu radiće skoro 900 ljudi.

Naredni sastanak zakazan je za početak septembra, kada bi investitor trebalo da donese konačnu odluku o izboru grada u kojem će sledeće godine početi izgradnju pogona koji će početi da radi 2024. godine.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x