Legenda ex-Yu fudbala Dule Savić primio nagradu za životno delo na Zlatiboru

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Dule Savić, legendarni fudbaler i Oliver Paunović, producent
Podelite vest

Na predlog producenta iz Niša Olivera Paunovića, legenda ex-Yu fudbala Dule Savić primio je nagradu za životno delo na Festivalu sportskog filma koji se održava na Zlatiboru. Nagradu mu je uručio predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović.

Na samom otvaranju XII Međunarodnog festivala sportskog filma na Zlatiboru premijerno je prikazan dokumentarni film „Dule Savić – a u Londonu muk“ rediteljke Branke Bešević Gajić i producenta Olivera Paunovića. Ovaj film dobio je već dve nagrade na festivalima u Vrmdži i Budvi.

“Svako priznanje čoveku donosi zadovoljstvo a pogotovo kada je zasluženo a ja mislim da ovo jeste jeste. Ja sam nedavno i od mog kluba Crvene Zvezde dobio priznanje za životno delo, tako da ovo sve ide jedno uz drugo i ja sam prezadovoljan i ponosan. Posebno mi je drago što sam priznanje za životno delo dobio na dan kada je i bila premijera fima “Dule Savić – a u Londonu muk” ovde na Zlatiboru”, rekao je Savić.

Dule Savić prima priznanje od Milana Stamatovića, predsednika Opštine Čajetina

On je dodao da  publika uz suze reagovala na film što mu j posebno drago.

Na pitanje da pošalje poruku mladim igračima on je istakao:

“Lako je poslati poruku, pitanje je da li te poruke ima ko da prihvati”, rekao je Savić komentarišući da je ovo drugo vreme i da se igra neki drugi fudbal.

Savić je reako da festival na Zlatiboru, jeste velika stvar za čitav region.

“Festival mnogo toga pruža. Mlađi mogu da vide kakvo je vreme bilo i kako su se sportisti ranije borili. Svi koji pogledaju ove filmove mogu mnogo toga da nauče. Moje iskustvo pred kamerama tokom snimanja mog filma je bilo prijatno, ja sam javna ličnost i to je sastavni deo posla. Pred kamerama sam 50 godina i navikao sam”, rekao je uz osmeh Savić

Predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović kaže da je srećan jer je zlatiborski sportskih festivala pokrenuo ješ nekoliko važnih festivala u regionu.

“Osnovna uloga autora koji su napravili ove filmove i nas domaćina koji smo im pružili priliku da to i prikažu publici jeste da sačuvamo sve one uspehe i prakažemo sav trud i napor koji sportisti ulažu kako bi te uspehe i ostvarili. Zlatibor i opština Čajetina svoj razvoj zasnivaju na sportsko-rekreativnom turizmu i zato i nije čudno da su se sportisti, filmski stvaraoci, Zlatiborci i naši gosti po 12-ti put okupili da proslave ovaj festival sporta”, rekao je Stamatović otvarajući 12. Međunarodni festival sportskog filma Zlatibor 2023, koji je poslužio kao inspiracija da se u regionu osnuju slični festivali, pre dve godine u Sloveniji i ovog leta u Crnoj Gori.

Film „Dule Savić, a u Londonu muk“ nastao je u produkciji Olivera Paunovića i produkcijske kuće City Grupa iz Niša. Branka Bešević Gajić je scenaristkinja i rediteljka ovog dokumentarnog ostvarenja, direktor fotografije je Nikša Malić Katanić a montažer Boban Rajković. Film traje 76 minuta.

Beogradska premijera ovog dokumentarnog filma zakazana je za 6. decembar ove godine kada se navršava 45. godina od kako je Dule dao gol Arsenalu u Londonu u devedesetom minutu i upisao se u istoriju Zvezde i srpskog fudbala.

 

 

 

 

 

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x