Lazović: Uputstvo RIK-a o nemogućnosti promene kontrolora je sabotaža da se oteža opoziciji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Republička izborna komisija Foto: rik.parlament.gov.rs
Podelite vest

Poslanik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović ocenio je da je Uputstvo Republičke izborne komisije (RIK), kojim se onemogućava podnosiocima lista da zamene kontrolore na predstojećim izborima, sabotaža kako bi se otežao rad opozicionih organizacija.

Zeleno-levi front je, zajedno sa ostatkom poslaničke grupe, odnosno ukupno 79 poslanika, podneo Inicijativu za ocenu ustavnosti i zakonitosti te odluke RIK-a.

“Ključno je pitanje kontrole izbora. RIK je ukinuo mogućnost zamene kontrolora koje su liste predložile čak i u slučaju smrti ili bolesti. Pozivamo sve građane da se u što većem broju uključe u kampanju i kontrolu predstojećih izbora”, rekao je Lazović na konferenciji u Domu Narodne skupštine Srbije.

Poslanica Zeleno-levog fronta Jelena Jerinić ocenila je da Srpska napredna stranka koristi sva raspoloživa sredstva kako bi manipulisala izborima.

“Ovo Uputsto RIK-a je doneto prošle nedelje. Nadamo se da će Ustavni sud blagovremeno doneti odluku, a ne nakon sprovođenja izbora. Zahtevali smo privremene mere koje bi sprečile RIK da sprovede ovo uputstvo”, navela je Jerinić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x