Lazović: Orlić ponovo zabranio građanima da govore o problemima iz centralnog hola Skupštine

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)
Podelite vest

 Poslanik pokreta Ne davimo Beograd Radomir Lazović izjavio je danas da je predsednik parlementa Vladimir Orlić ponovo zabranio građanima Srbije da prisustvuju konferenciji za medije u  skupštini, iako je ona “jedino mesto” gde problemi građana treba da se rešavaju.

“Građani Podgradine kod Kosjerića su trebali da prisustvuju konferenciji, jer se bore da svoj posed i život zaštite od izgradnje kamenoloma, ali Orlić im nije dovolio da se obrate iz centralnog hola”, kazao je Lazović na konferenciji za medije.

On je rekao da se kamenolom gradi iako nije urađena studija o proceni uticaja na životnu sredinu.

“Sada ih čekaju zagađenje i otrovni produkti od kamenoloma. Deca će prolaziti neposredno pored zemlje koja se minira. Dakle, zbog zarade se uništava zemlja građana Srbije”, rekao je Lazović.

Građani Podgradine protestuju na barikadama, a investitor kamenoloma “gradi, bez građevinskih dozvola”. “Protiv ovih ljudi koji protestuju se vodi kampanja lažnih vesti i širenja mržnje, pa im je investitor izrekao zabranu prilaska kamenolomu, tj. njihovom sopstvenom dvorištu”, rekao je Lazović.

Meštanka Podgradine Branka Jeftić Marković rekla je da se građani već tri godine bore protiv tog “nerealnog” kamenoloma.

“Lokacija kamenoloma se nalazi na dva kilometra od grada, a najveći problem je taj što se snabdevanje vodom meštana nalazi na samom centru kamenoloma, a miniranje zemlje je 50 metara od naših kuća”, rekla je ona novinarima ispred Doma Narodne skupštine.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x