Lazović (Ne davimo Beograd) pozvao građane na protest u Beogradu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto> Ne davimo Beograd
Podelite vest

Jedan od lidera pokreta Ne davimo Beograd Radomir Lazović ocenio je da je do dve tragedije u Srbiji došlo jer je “sistem zakakazao” i pozvao građane na protest, u ponedeljak, u 18.00 centru Beograda

On je za agenciju Beta kazao i da zahtevi protesta moraju biti ispunjeni, te podsetio da su među njima i ostavke ministra policije i šefa Bezbednosno informativne agencije.

Lazović je kritikovao i stavove predsednika Srbije Aleksandra Vučića, te ocenio da “on pokušava da pobegne od odgovornosti”.

“Dok nevini ljudi ginu, Vučić pokušava da nas uveri da niko nije kriv, pokušava da opravda sistem koji je katastrofalno zakazao i beži od odgovornosti “, kazao je on.

Naveo i da Ne davimo Beograd, koji prerasta u Zeleno levi front zahteva ispunjene svih zahteva i kako je kazao, “potpuni zaokret društva od nasilja kojem je izloženo”.

Pozvao je sve građane da izađu u 18.00 na protest,  te podsetio da je među zahtevima i smena celokupnog sastava Regulatornog tela za elektronske medije.

Kazao je i da ministar prosvete Branko Ružić (koji je juče podneo ostavku) snosi veliku odgovornost jer je, kako je naveo, devastiurao prosvetu.

  • “Njegove i izjave (premijerke)  Ane Brnabić da sistem nije zakazao ostaće upamćene u našoj istoriji – Toliko mrtvih i ranjenih kao i trauma koje će nas pratiti za ceo život a oni tvrde da sistem nije zakazao”, rekao je Lazović.

Prema njegovim rečima, mora se zaustaviti i promocija nasilja u medijima.

“Moraju se ukinuti trovačnice poput Informera, Pinka, Hepija i ostalih medija koje decenijama šire zlo”, rekao je on.

Kazao je i da je mnogo važno “koji će koraci biti dalje povučeni”.

“Moramo povećeti broj nastavnika, psihologa i pedagoga i omogućiti im mnogo bolje uslove rada da bi naša deca dobila obrazovanje i brigu kakva im je potrebna”, kazao je on.

Poslanici opozicije u skupštini Srbije su nedavno uputili zahtev vlastima za zaustavljanje nasilja i utvrđivanje odgovornosti za oružane napade u školi u Beogradu i selima oko Mladenovca i Smedereva i pozvali građane da na protestnom skupu iskažu protivljenje nasilju.

Poslanici grupa Ujedinjeni, Narodna stranka, Zeleno-levi klub, Moramo-Zajedno, Demokratske stranke i Pokreta Dveri najavili su da će skup početi  danas u 18.00.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x