Lazović: Najverovatniji termin izbora je proleće 2024, potrebna koordinacija opozicije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto> Ne davimo Beograd
Podelite vest

Jedan od lidera pokreta Ne davimo Beograd Radomir Lazović ocenio je da će najverovatniji termin vanrednih parlamentarnih izbora i gradskih izbora u Beogradu biti proleće 2024, kada je i redovan rok za lokalne izbore u Srbiji.

Lazović je za današnju Politiku kazao da se u poslednje vreme radi na postizanju koordinacije opozicije, uz ocenu da bi uprkos razlikama, uz minimum saradnje i koordinacije ona mogla da sruši vlast Srpske napredne stranke (SNS).

“To ne znači neprirodne koalicije, mi se zalažemo za izlazak na izbore u više programskih kolona, već rad na tome da parlament radi po zakonu, da mediji budu slobodni, a izbori pošteni”, rekao je on.

Lazović je kazao da se spremaju za izbore kao da bi mogli da budu sutra, da smatra da će, kada god budu zakazani izbori u Beogradu, Dobrica Veselinović iz tog pokreta “biti novi gradonačelnik”.

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac ocenio je za Politiku da je od termina izbora značajnije pitanje koji će izbori biti održani.

“Raspisivanje vanrednih parlamentarnih i lokalnih izbora u situaciji gde predsednik samostalno odlučuje o svemu nemaju mnogo smisla. Samo vanredni predsednički izbori mogu biti stvarna provera legitimiteta Vučićevog režima”, ocenio je Lutovac.

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić kazala je da je ta stranka uvek spremna za izbore, ali da smatra da je pre njih potrebno održati referendum o planu EU za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije.

“Rezultati referenduma bi sve obavezali”, ocenila je ona. “Kada završimo sa referendumom, tada ćemo sesti i razgovarati o terminu izbora na svim nivoima”, rekla je Rašković Ivić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x