Kurti: Srpski teroristički napad deo plana za aneksiju severa Kosova

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: BetaPhoto/European Council/Zucchi Enzo/DS
Podelite vest

 Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da je, na osnovu nalaza istrage kosovske policije, “srpski teroristički napad” potvrđeno da je bio deo plana za aneksiju severa Kosova.

On je na društvenoj mreži X (nekadašnji Tviter), napisao da je napad na selo Banjska kod Zvečana koordinisan na 37 različitih pozicija, a da bi, kako je naveo, usledilo stvaranje koridora koji bi omogućiti snabdevanje oružjem i trupama.

“Na osnovu zaplenjene dokumentacije, Kosovska policija je potvrdila da je teroristički napad bio deo šireg plana za aneksiju severa Kosova, koordinisanim napadom na 37 različitih pozicija. Usledilo bi stvaranje koridora ka Srbiji, da bi se omogućilo snabdevanje oružjem i trupama”, napisao je Kurti.

On je juče takođe ocenio da je napade orkestrirala srpska država.

“Prošlo je nedelju dana od tragičnih terorističkih napada koje je organizovala Srbija. U poslednjih sedam dana bili smo svedoci nasilja, pretnji i veličanja ovakvih dela”, rekao je on.

Prema njegovim rečima, za to vreme, Kosovo u kolektivnoj borbi za demokratiju, duboko ceni podršku saveznika.

U oružanom napadu ubijen je narednik Afrim Bunjaku, a ranjeno još nekoliko policijskih službenika, dok su najmanje tri naoružana Srbina ubijena.

Kosovo, EU i SAD su ocenile da se radi o terorističkom napadu što ne prihvata Srbija.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x