Krst od 12 metara težak 4 tone u niškom naselju Brzi Brod podelio javnost, komentari su i “svaka čast” i “skroz su poludeli”

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Niške Vesti
Podelite vest

U niškom naselju Brzi Brod na Krstovdan postavljen je Časni Krst visok 12 metara i težak 4 tone. Krst izrađen od čelika podigli su meštani zajedno sa “dobrotvorima iz naselja i okoline”. Njegovo postavljanje izazvalo je mnogobrojne oprečne komentare na društvenim mrežama.

Krst u niškom naselju Brzi Brod,  koji je ismbolično podignut na Krstovdan zvanično nije osveštan, meštani se nadaju da će se to desiti 12. februara, na praznik Sveta tri Jerarha, kada je slava obližnje crkve u Brzom Brodu”, rekli su  iz organizacije “Uređenje naselja Brzi Brod”. Dodaju i da “krst tek treba da zasija u punom sjaju, jer je u planu da se plato oko njega kompletno uredi ogradom, zelenilom, ukrasnim kamenom, rasvetom”,  a da se iza krsta impozantne veličine, stara montažna prostorija zameni novim zidanim objektom koji će služiti potrebama crkve.

U noći nakon podizanja krsta u istom naselju desio se pokušaj samoubistva sina pokojnog ratnog invalida zbog nemaštine. Dvadesetdvogodišnji mladić skočio je sa visine od oko šest metara, ali je pad ublažila gomila granja pa je zadobio lakše telesne povrede. Na tešku materijalnu situaciju ove šestočlane porodice iz Brzog Broda ukazala je niška humanitarka Marina Adamović koja je objavila da deca žive samo od bakine penzije i da je im je hitno potrebna pomoć bilo koje vrste.

U svetlu ovog događaja koji se umalo nije završio tragično za mladića kome su siromaštvo i briga o petoro braće i sestara umalo došli glave, građani negativno  komentarišu i podizanje krsta u Brzom Brodu: “u istom tom naselju vam gladuju deca, umiru od gladi gledajući u ovaj krst”, “misle da krst otvara vrata raja”, “to im je falilo”, “oni su skroz poludeli”, “a dete u komšiluku skočilo sa terase zbog nemaštine …bedo i bruko naša”, neki su od komentara.

Sa druge strane su pozitivni komenari koji pozivaju na sabornost i slogu; “Aman ljudi, ajde da jednom budemo složni, valjda je taj krst tu i stavljen, ajde da se jednom ujedinimo,vidite da samo tonemo u svim pogledima…moramo mi da se prvo promenimo”, “prekrstiće se i nevernici kada vide taj krst”, “neka je na zdravlje i spasenje svima. Amin”.

Podizanje Časnog Krsta svakako nije koštalo malo, a da li je taj novac mogao da se upotrebi i u druge svrhe kao što su pomoć socijalno ugroženim porodicama ili obnavljanjem infrastrukture ostaće u domenu komentara na društvenim mrežama. 

Srpska narodna poslovica kaže da čovek pokaže svoje pravo lice u tri slučaja, u besu, bogatstvu i pijanstvu.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x