Uskoro slede i programi vezani za zadrugarstvo, multifunkcionalne objekte – domove kultura i podršku privrednim aktivnostima

Krkobabić: Pola milijarde dinara za još 500 kuća u selima Srbije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
"Pola milijarde dinara za jos pet stotina kuca u selima Srbije" najavio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabic. foto: BetaPhoto/Miloš Miškov/MO

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić najavio je da će za kupovinu još 500 kuća u selima Srbije biti dodeljeno pola milijarde dinara.

„Bez odlaganja nastavljamo sa dodelom kuća, minibuseva i susretima sela“, naveo je u saopštenju  Krkobabić povodom odluke Vlada Srbije da usvoji nekoliko programa koji će to omogućiti.

On je istakao da uskoro slede i programi vezani za zadrugarstvo, multifunkcionalne objekte – domove kultura i podršku privrednim aktivnostima.

„Ovo je pravi odgovor na brojne zahteve i ogromno interesovanje ljudi koji svoju budućnost vide u selima Srbije“, rekao je Krkobabić.

Vlada je usvojila Program dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Srbije za 2022. godinu za koji je izdvojeno 500 miliona dinara, a cilj je motivisanje seoskog stanovništva da ostane na selu i podsticanje mladih da se vrate na selo, rešavanjem stambenog pitanja.

Usvojen je i Program dodele bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva za koji je u ovoj godini opredeljeno 120 miliona dinara, kao i Program dodele bespovratnih sredstava za organizovanje manifestacije pod nazivom „Miholjski susreti sela“ za koji će biti izdvojeno 43 miliona dinara, a cilj je obogaćenje društvenog i sportskog života stanovnika u selima, negovanje tradicionalnog načina života i kulturno – istorijskog nasledja.

Ministarstvo za brigu o selu će, kako je najaveljeno, u narednom periodu raspisati javne konkurse po ovim programima.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Коментари
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x
()
x