Kreni-promeni: Dođite na protest za dve hrabre tužiteljke

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Amir Hamzagić
Podelite vest

Protest protiv smene Bojane Savović i Jasmine Paunović biće održan u četvrtak, 2. marta u 15 sati ispred Vlade Srbije u Nemanjinoj 11. Kreni- promeni pozvao je građane da se pridruže protestu za “dve hrabre tužiteljke”.

Saopštenje Kreni-promeni prenosimo u celini.

“Zašto svi ćute? Niko ne radi svoj posao. Niko se ne buni. Zašto niko ne organizuje nešto. Dve hrabre tužiteljke, Bojana Savović i Jasmina Paunović su smenjene zato što su radile svoj posao.

Istraživale su i pohapsile odgovorne za korupciju u EPS. To znači da su bile spremne da ugroze svoje karijere i bezbednost, zbog svih nas, naše države i našeg Ustava. EPS je javno preduzeće i treba da služi svim građanima. Ako ga neko pljačka, pljačka sve nas. Ako su se ove dve heroine žrtvovale zbog nas. Hajde da sutra svi kao građani stanemo uz njih.

 Vrlo je bitno da stanemo iza svakog čoveka koji radi svoj posao i brani zakone ove zemlje. Svako od nas se lično saučovao sa nepravdom na poslu ili zna nekog ko je bio žrtva maltretiranja. Ovde se Bojana i Jasmina maltretiraju zato što rade svoj posao.

Nekoliko advokata organizuje ovaj protest. Podrška je krenula i u samom tužilaštvu. Prvi dan podržalo ih je 37 kolega tužioca. Lavina je krenula. Ovo je nešto što se tiče svih nas. I zato hajde da i mi damo podršku ovom protestu.

 Srbiji treba moderno tužilaštvo gde su (zamenici i) tužioci nezavisni i međusobno jednaki svako odgovora za svoj predmet, a ne feudalni sistem u kome imate jednu osobu koju je lako uceniti i kontrolisati.

 Put do takvog pravosuđa je dug, ali su ove dve tužiteljke napravile prvi korak. Hajde da zajedno napravimo ostale korake. ”

Sapštenje je potpisao Savo Manojlović, Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti i Tim Kreni Promeni.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x