Kostreš: Izgraditi regionalne vodovode i rešiti problem pijaće vode u Vojvodini

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je danas da se problem sa nedostatkom pijaće vode u Vojvodini može rešiti izgradnjom regionalnih vodovoda.

“Snažno podržavamo projekat izgradnje regionalnih vodovoda u Srbiji. Stručnjaci su nedvosmisleni u stavu da je to najbolje rešenje problema pijaće vode”, naveo je Kostreš u saopštenju.

Podsetio je da su Strategijom upravljanja vodama Republike Srbije do 2034. godine u Vojvodini predviđeni Sremski regionalni sistem, Novosadski regionalni sistem, Bački regionalni sistem, Regionalni sistem gornje Tise i Južnobanatski regionalni sistem.

“Ispravna pijaća voda je u interesu svih građana Vojvodine i mora biti iznad svih partijskih i političkih interesa”, poručio je Kostreš.

On je kazao da je zabrinut povodom informacija o stanju gradskih vodovoda na teritoriji Vojvodine, koje je nedavno objavio Institut za javno zdravlje “Batut” i ocenio da su one “poražavajuće”.

“Gotovo dve trećine građana Vojvodine pije potpuno ili delimično neispravnu pijaću vodu”, kazao je Kostreš.

Prema njegovim rečima, u Vojvodini se nalazi 14 vodovoda u kojima je voda neispravna 100 odsto: Srbobran, Čoka, Kanjiža, Ada, Bač, Bački Petrovac, Žabalj, Titel, Senta, Kikinda, Novi Bečej, Žitište, Sečanj i Nova Crnja.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x