Košarkašice Srbije danas protiv Severne Makedonije u Skoplju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

ANDJELA DUGALIC, kosarkasica Srbije, na prijateljskoj utakmici protiv Novog Zelanda, u Hali sportova Ranko Zeravica. Beograd, 04.06.2023. foto: Nebojsa Parausic Kosarka, Zene, Srbija, Novi Zeland
Podelite vest

Srpska košarkašica Aleksandra Katanić rekla je da njena ekipa ne sme da se opusti posle ubedljive pobede protiv Ukrajine na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, već da mora u dobrom ritmu da nastavi i protiv Severne Makedonije.

“Posle velike razlike na utakmici sa Ukrajinom, ne smemo se opuštati, već nastaviti u dobrom ritmu i protiv Sevene Makedonije. Veoma bitna utakmica za kvalifikacije na Evropsko prvenstvo i zato moramo biti maksimalno fokusirane i spremne”, rekla je Katanić, prenosi Košarkaški savez Srbije.

“Sigurna sam da nam želja i energija neće nedostajati i ukoliko ispoštujemo šta selektorka bude tražila od nas, nećemo imati problema”, dodala je ona.

Posle ubedljive pobede protiv Ukrajine u prvom kolu kvalifikacija za Evrobasket 2025, reprezentacija Srbije će u Skoplju u nedelju od 18.00 u SRC “Кale” odigrati duel protiv Severne Makedonije.

U Severnu Makedoniju je krenulo 14 igračica:

Ivon Anderson, Anđela Dugalić, Dunja Zečević, Maša Janković, Aleksandra Кatanić, Кatarina Кnežević, Tina Кrajišnik, Marta Mitrović, Jovana Nogić, Jovana Popović, Ivana Raca, Nevena Rosić, Jovana Spasovski i Dragana Stanković.

“Uzbuđena sam što ću protiv Severne Makedonije igrati još jednu utakmicu za Srbiju. Prethodni meč je bio dobar za nas i gledamo da to prenesemo na sledeću utakmicu. Imamo timske ciljeve za svaki meč i moraćemo da igramo zajedno svih 40 minuta da bismo pobedile. Imamo plan igre i tačno znamo šta treba da uradimo”, rekla je Anđela Dugalić.

Srbija je u kvalifikacionoj grupi G, a pored Ukrajine i Severne Makedonije, za protivnika će imati i selekciju Portugala.

U prvom kolu Srbija je pobedila Ukrajinu sa 82:40, dok je Portugal bio bolji od Severne Makedonije sa 65:52.

Evropsko prvenstvo 2025. godine igraće se od 19. do 29. juna u Češkoj, Nemačkoj, Grčkoj i Italiji. Plasman na Evrobasket obezbediće pobednici grupa i četiri najbolje drugoplasirane ekipe iz kvalifikacija.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x