Košarkašice Srbije bez plasmana u finale Evropskog prvenstva uzrasta do 20 godina

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Pixabay/PDPics
Podelite vest

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije uzrasta do 20 godina nije uspela da se plasira u finale Evropskog prvenstva, pošto je u polufinalu u Klajpedi izgubila od Letonije sa 53:56 (26:13, 8:15, 13:15, 6:13).

U ekipi Srbije najefikasnije su bile Nevena Rosić sa 14 poena uz četiri skoka i Dunja Zečević sa 12 poena uz devet skokova. Anđela Matić dodala je osam poena, a Anđela Marojević sedam poena i 10 skokova.

Letoniju je predvodila Vanesa Jasa sa 19 poena, Katrina Ozola postigla je 11 poena uz šest skokova, dok su Marta Lejmane i Enija Kivite dodale po šest poena.

Srbija je dobro počela utakmicu, vodila je sa 20:7 i na poluvremenu 34:28, ali je Letonija u trećoj četvrtini zaigrala bolje i preokrenula.

Srpski tim je u poslednjoj deonici na kratko vratio prednost, a pri rezultatu 50:50 Vanesa Jasa je postigla trojku za vođstvo.

U narednom napadu Nevena Rosić je vratila trojku i izjednačila, a pobedu Letoniji donela je Jasa novom trojkom, minut i 32 sekunde pre kraja.

Srbija će u nedelju od 17 časova u utakmici za treće mesto igrati protiv Španije, a u finalu od 19.30 igraće Letonija i Francuska.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x