CRVENA ZVEZDA MTS – ART BASKET 90:71 (23:18, 25:20, 19:23, 23:10)

Košarkašice Crvene zvezde osvojile Kup Milan Ciga Vasojević u Nišu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

ŽKK Crvena Zvezda u Nišu; Foto: Sport Juga
Podelite vest

Košarkašice Crvene zvezde mts savladale su u velikom finalu Art Basket i zasluženo osvojile Kup Milan Ciga Vasojević u Nišu.

Od starta je Zvezda krenula silovito, na poluvremenu je bilo 48;38 za crveno-bele. U trećem kvartalu zapretile su košarkašice Art basketa i približile se na samo 2 poena zaostatka 50:48, ali više od toga nisu mogle. Zvezda je dodala gas i lagano privela utakmicu kraju i na taj način stigla do prvog trofeja u sezoni.

Najbolji strelac finalne utakmice je Marta Mitrović iz Art Basketa koja je postigla 25 poena, dok je najbolja igračica finalne utakmice je Kendrian Eliot iz Crvene zvezde, koja je ostvarila 32 indeksnih poena.

Finalma utakmica je odigrana u prelepoj atmosferi Hale Čair, koja je bila popunjenija nego polufinalnog dana, a tome su najviše doprinele devojčice iz škola košarke iz Niša i obližnjih gradova. Menju gledaocima su bili i košarkaši u kolicima iz kluba Nais koje je potpredsednica KSS Ana Joković pozvala na finale. Pored nje bio je prisutan potpredsednik KSS zadužen za takmičenja Dušan Projović, kao predsednik KSS Predrag Danilović, koji je i uručio pehar pobedničkoj ekipi.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x