Košarkaši Srbije vicešampioni sveta, poraz od Nemačke u finalu SP

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Košarkaška reprezentacija Srbije nije danas uspela da osvoji titulu šampiona sveta, pošto je u finalu Svetskog prvenstva u Manili izgubila od Nemačke sa 77:83 (26:23, 21:24, 10:22, 20:14).

Uz srebrnu medalju, Srbija je na ovom šampionatu sveta obezbedila i učešće na Olimpijskim igrama 2024. godine u Parizu.

Za Srbiju su na Svetskom prvenstvu igrali: Bogdan Bogdanović, Aleksa Avramović, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Nikola Jović, Stefan Jović, Vanja Marinković, Nikola Milutinov, Filip Petrušev, Dušan Ristić i Boriša Simanić.

Bronza je pripala reprezentaciji Kanade koja je ranije danas posle produžetka pobedila SAD sa 127:118.

Najefikasniji u redovima Srbije u ovom finalu bio je Aleksa Avramović koji je ubacio 21 poen, kapiten Bogdan Bogdanović je dodao 17, Filip Petrušev deset, a Nikola Jović i Vanja Marinković po devet poena.

U timu novih šampiona sveta najbolji je bio Denis Šruder sa 28 poena, Franc Vagner je dodao 19, dok je Johanes Fojtman meč završio sa 12 postignutih poena.

Posle uvodnih 5:0 za Srbiju, do kraja prvog poluvremena se uglavnom igralo koš za koš i nijedna ekipa nije uspela da ima više od tih pet poena prednosti.

Potpuno izjednačeno prvo poluvreme velikog finala završeno je rezultatom 47:47 – u redovima Srbije najbolji je bio Bogdanović sa 15 poena, dok su se kod Nemaca istakli Šruder i Franc Vagner sa po 14 poena.

Negativna stvar po Srbiju u prvom poluvremenu bila je povreda Ognjena Dobrića, koji je igru napustio posle samo nešto više od dva minuta igre i više se nije vraćao na teren.

Usledila je loša treća četvrtina Srbije u kojoj su izabranici Svetislava Pešića ubacili samo deset poena, a primili 22. Srbija u tom delu igre nikako nije uspevala da nađe svoju igru, mučila se u napadu, što je Nemačka maksimalno iskoristila pa je na poslednji odmor otišla sa 12 poena prednosti (69:57).

Srbija je agresivnije ušla u poslednju deonicu, pa je posle trojke Avramovića i poena Petruševa prišla na minus sedam (71:64), a potom i na minus četiri posle nove trojke Avramovića (73:69).

Još jedna trojka i tri realizovana slobodna bacanja Avramovića donela su Srbiji minus tri na minut i 20 sekundi pre kraja, a potom dva pogođena slobodna bacanja Gudurića i minus dva (79:77) na 40 sekundi pre kraja meča. Međutim, Nemci su do kraja, uz nekoliko grešaka Srbije, uspeli da sačuvaju prednost i osvoje titulu prvaka sveta.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x