Košarkaši Srbije poraženi od Belgije u kvalifikacijama za SP, samo 6 poena u zadnjoj četvrtini!

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Košarkaši Srbije i Letonije u akciji tokom prve utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. godine, večeras u "Dvorani Aleksandar Nikolić" u Beogradu. (foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)
Podelite vest

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je danas u Monsu od selekcije Belgije sa 69:73 (21:13, 20:16, 22:25, 6:19), u meču drugog kola Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. godine. Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Aleksa Avramović sa 19 poena, četiri skoka i tri asistencije, Filip Petrušev je postigao 16 poena, a Miloš Teodosić je dodao 14 poena, uz osam asistencija.

U domaćoj reprezentaciji najbolji učinak imao je Sam van Rosom sa 20 poena, četiri skoka i tri asistencije, Ismael Bako je upisao 14 poena, uz 11 skokova i pet asistencija, dok je Žan-Mark Mvema dodao 11 poena, šest skokova i četiri asistencije.

Tokom većeg dela prve deonice u vodjstvu je bila Srbija, a na odmor je otišla sa osam poena razlike (21:13). Srbija je u nastavku nastavila da povećava prednost, a trojkom Avramovića gostujuća selekcija došla je do najveće prednosti u prvom delu (36:22). Početak treće četvrtine obeležila je serija domaće selekcije 0:9, kojom je Belgija prišla na 38:41. Srbija je u završnici uspela da dodje do nove dvocifrene prednosti, a na kraju je rezultat bio 63:54.

Početkom poslednje četvrtine u hali je nestalo svetla, a meč je posle kratkog prekida nastavljen. Belgija je serijom (2:12) otvorila poslednju deonicu, i tako je došla do prednosti (65:66).

Belgija je do kraja meča uspela da sačuva vodjstvo, i da poslednju četvrtinu reši u svoju korist rezultatom 6:19. Nakon dva odigrana kola Belgija ima maksimalan učinak, dok Srbija ima po jednu pobedu i poraz. U ponedeljak u okviru Grupe A meč drugog kola igraju Letonija i Slovačka.

Selekcija Srbije sledeći meč u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo igra na domaćem terenu protiv Slovačke, 25. februara naredne godine.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x