Košarkaš koji nikada nije izdao reprezentaciju: Kad sam bio mali nisam sanjao da igram za Zvezdu, ni Partizan – nego za Srbiju!

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube ABA Liga j.t.d. printscreen
Podelite vest

Kako je u centru pažnje košarkaška reprezentacija Srbije i Mundobasket, uz to U18 selekcija korača ka medalji, teško da da postoji bolji sagovornik za aktuelne teme nego Ilija Đoković.

Svoje prve košarkaške korake napravio je u Požarevcu, odakle je usledila selidba u FMP, da bi prve seniorske korake napravio u dresu Jagodine.

Iz Jagodine sledi povratak u FMP, a najbolje partije pružio je u Borcu iz Čačka, ali  tokom čitave svoje karijere, od mlađih kategorija, Đoković se nametnuo kao lider generacije momaka rođenih 1996. godine u reprezentativnim selekcijama.

Kao predvodnik ove generacije uspeo je da se okiti medaljama sa selekcijama U16 i U18. S obrziroma na to da je član reprezentativnih akcija od najmlađih dana – Đoković ne krije da je to čast i ponos za svakog sportistu.

“Biti član nacionalne selekcije, ne samo u košarci, nego u svakom sportu, mislim da od toga nema veće privilegije i časti. Ne postoji ništa toliko sveto kao kada obučeš dres svoje zemlje. Da li je to U16, U18 ili A selekcija – to je nezamisliv osećaj. Takav osećaj ne može da zameni dres bilo kog kluba”, rekao je Đoković u razgovoru za Meridian sport.

Izgleda da se polako trend reprezentacije gubi među srpskim košarkašima. Sa druge strane, on je poziv dobio naknadno i odmah se odazvao selektoru i pored činjenice da je bio na odmoru u tom trenutku.

“Ne mogu da pričam za druge i zašto se to dešava. Ako pričam u svoje ime, uvek ću se odazvati na poziv reprezentacije. Jedino ako u tom trenutku imam neku povredu. Za mene je to dečački san. Kad sam bio mali nisam sanjao niti da igram za Zvezdu, niti za Partizan, nego za Srbiju na Svetskom prvenstvu i da osvajam zlato. Taj san i dalje živi u mojoj glavi”.

Među onima koji su rešili da preskoče reprezentativne obaveze ovog leta je i Nikola Jokić.

“Ne sudim nikome. To nije na meni. Sigurno da je momak imao svojih razloga. Ne želim da ga kritikujem, niti da ga opravdavam. Svako ima svoj izbor, svako gleda na tu situaciju drugačije. Naravno da naš narod navija i želi da ga vidi u sastavu, ali niko ne zna šta se dešava ‘iza četiri zida’ kod tih ljudi. Mislim ko god da ide treba navijati za njih kao da su svi u NBA“, jasan je bio Đoković na kraju razgovora za Meridian sport.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x