Konkurs za rezervne pilote VS otvoren do 31. marta

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vlada RS
Podelite vest

Ministarstvo odbrane pozvalo je mladiće i devojke koji do kraja godine navršavaju do 27 godina a imaju diplomu osnovnih akademskih studija civilnih fakulteta da se do 31. marta prijave za Vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire roda avijacije i dobiju zvanje pilota.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, kandidati koji ispune opšte uslove konkursa, kao i medicinske, psihološke i bezbednosne provere, savladaju selektivnu padobransku i letačku obuku imaće priliku da postanu piloti aviona i helikoptera Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

“Najuspešniji među njima, nakon završenog šestomesečnog osposobljavanja, dobiće mogućnost da odmah stupe u profesionalnu vojnu službu i da kao oficiri roda avijacije nastave letačku obuku. Kandidati koji podnesu prijavu za specijalnost pilot operater daljinski pilotiranog vazduhoplova ne upućuju se na selektivnu padobransku i letačku obuku”, stoji u saopštenju.

Zainteresovani mogu podneti prijave u centrima Ministarstva odbrane, na šalterima Pošte ili na portalu eUprave. Konkurs je otvoren do 31. marta a dodatne informacije o uslovima i načinu konkurisanja dostupne su u Komandi Ratnog vazduhoplovstva i PVO u Zemunu ili na brojeve telefona 011/3074-008 i 011/3074-027.

Tekst konkursa dostupan je na linku.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x