Kompanija Zidjin Mining raspisala konkurs, traže inženjere i radnike za više pozicija

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Google StreetView printscreen
Podelite vest

Kompanija Srbija Ziđin Mining, koja upravlja rudnikom bakra Čukaru Peki kod Bora, raspisala je konkurs za prijem više radnika različitih kvalifikacija, a najviše potrebe iskazano je za rudarskim inženjerima i rudarskim tehničarima za podzemnu eksploataciju, inženjerima i tehničarima za bezbednost i zdravlje na radu, električarima i operaterima mašinskog održavanja.

“U bliskoj budućnosti očekujemo i prijem novih vozača kamiona i rukovalaca građevinskom mehanizacijom”, rekli su Beti u toj kompaniji.

Osim tipično rudarskih i srodnih pozicija, kompanija trenutno ima otvorene konkurse za pozicije ESG saradnika (saradnik za poslove zaštite životne sredine, društvene odgovornosti i savesnog korporativnog upravljanja), za koju je potrebno stečeno visoko obrazovanje i poželjno prethodno radno iskustvo u ovoj oblasti.

Kompanija ima i otvorene konkurse za pozicije saradnika za CSR (korporativnu društvenu odgovornost), kao i saradnika za logistiku i prodaju.

Prema dobijenim informacijama, nakon dolaska Zijin Mining-a početkom 2019. godine, kompanija je zaposlila oko 800 novih radnika. Trenutno ih je zaposleno više od 900, ali u kompaniji očekuju da će do kraja ove godine broj zaposlenih premašiti 1.000.

Zijin Mining u julu očekuje početak angažovanja osmoro maturanata Tehničke škole u Boru koji su ove godine završili smer rudarski tehničar za pripremu mineralnih sirovina, koji će biti na stručnoj praksi.

O potencijalnoj saradnji Ziđin Mining razgovara i sa rukovodstvom Tehničkog fakulteta u Boru, u kome postoje smerovi za potrebe rudarstva, ali i sa rukovodsvom Mašinsko-elektrotehničke škole.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x