Koalicija NADA: Pretvaranje EPS u akcionarsko društvo početak privatizacije tog preduzeća

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: EPS
Podelite vest

Koalicija NADA ocenila je danas da je odluka Vlade Srbije da pretvori Elektroorivredu Srbije (EPS) u akcionarsko društvo “početak privatizacije srpske elektroprivrede”.

Koalicija koju čine Nova Demokratska stranka Srbije (Novi DSS) i Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) ocenila je da “nema nikakvog razloga za odluku o pretvaranju EPS iz javnog preduzeća u akcionarsko društvo, osim jednog jedinog, a to je da se javno preduzeće ne može privatizovati, a akcionarsko društvo može”.

“Sada je jasnija i skandalozna smena tužiteljke koja je imala hrabrosti da naloži hapšenje osumnjičenih za višemilionske malverzacije u tom preduzeću”, ocenio je potpredsednik Nove Demokratske stranke Srbije Predrag Marsenić.

Predsednik POKS Vojislav Mihailović ocenio je da se “uništavanje države i privrede zahuktava brzinom koju ni najveći pesimisti nisu mogli predvideti”.

“U paničnom strahu od gubitka vlasti, aktuelni režim predaje i prodaje sve što može, od Kosova i Metohije, do Elektroprivrede Srbije. Toj propasti kraj može učiniti samo narod na što skorijim izborima na svim nivoima”, naveo je Mihailović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x