Klinika Dr Laza Lazarević podnela krivičnu prijavu protiv Panića zbog optužbi na račun direktorke

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen TV Happy
Podelite vest

Uprava beogradske Klinike za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević” saopštila je danas da je podnela krivičnu prijavu protiv predsednika Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Radeta Panića zbog izjave u kojoj je v.d. direktora te zdravstvene ustanove Ivanu Stašević Karličić optužio za proneveru u iznosu od milion evra.

U saopštenju su odbačeni kao “neistiniti i maliciozni” Panićevi navodi sa jučerašnje konferencije za novinare o mobingu nad zaposlenima u klinici, kao i tvrdnje da je Stašević Karličić, i pored višemesečnog protesta dela zaposlenih koji traže njenu ostavku, i dalje na poziciji v.d. direktora jer je njen suprug visoki funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) Miljkan Karličić.

“O načinu rukovođenja i organizaciji Klinike govore javno dostupne i proverljive činjenice. Do 2017. godine račun Klinike je bio u blokadi, uz postojeća dugovanja prema dobavljačima, nakon čega ova ustanova konačno postaje likvidna, bez dugovanja prema trećim licima”, stoji u saopštenju.

Iz Uprave te ustanove su naveli da je spisak zaposlenih koji su napustili kliniku “a koji se često navodi kao dokaz mobinga, fabrikovana neistina”.

“Na spisku se nalaze naše kolege koje su preminule, oni koji su bili u procesu pripreme za odlazak u inostranstvo i pre nego što je v.d. direktor postavljena na rukovodeće mesto, kao i oni koji su rešili da pređu u privatnu praksu. Na pomenutom spisku se čak nalazi i kolega koji je našu ustanovu napustio davne 2015. godine”, piše u saopštenju.

Ocenjuje se da su optužbe o mobingu “takođe neosnovane s obzirom da za skoro šest godina rukovođenja Klinikom, nije presuđen niti jedan slučaj mobinga, čime bi se zavredela upotreba tog termina.

“Vođena su tri postupka, od kojih su dva presuđena u korist Klinike, dok je treći postupak još uvek u toku”, stoji u saopštenju Uprave klinike “Dr Laza Lazarević”.

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije prethodno je izjavio da SPS “odugovlači” odluku o smeni v.d. direktorke klinike “Dr Laza Lazarević” Ivane Stašević Karličić, jer je njen suprug Miljkan Karličić visoki funkcioner SPS.

Panić je dodao da Stašević Karličić treba da “ode u zatvor” s obzirom na, kako je rekao, krivične prijave podnete protiv nje.

“U krivičnoj prijavi iz oktobra navodi se da je Stašević Karličić više puta izmenila lične podatke pacijenata, prijem je radila znajući identitet pacijenata, a iste po otpustu preimenovala u NN lica i time oštetila budžet u iznosu većem od 1,5 miliona dinara. Takođe je naplaćivala usluge produženog lečenja, a da istim korisnicima nije pružala navedene usluge. Budžet je oštećen za 100 miliona dinara”, rekao je Panić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x