Klačar: Glasanje po zakonu može da se produži i posle 20 časova

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Republička izborna komisija Foto: rik.parlament.gov.rs
Podelite vest

Izvršni direktor Centra za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) Bojan Klačar izjavio je da svim biračima koji se u 20 časova nadju ispred biračkog mesta, po zakonu mora da bude omogućeno da obave svoju gradjansku dužnost.

Klačar je agenciji Beta kazao da bi član biračkog odbora u 20 časova trebalo da stane na kraju postojećeg reda birača koji čekaju da glasaju i da se svim biračima koji su do tog trenutka u redu omogući da glasaju i posle isteka zakonskog roka u 20 časova.

“Svima koji bi naknadno stali u redu iza člana biračkog odbora ne bi bilo omogućeno glasanje”, objasnio je Klačar.

Prema izveštajima beogradskih medija, ispred velikog broja biračkih mesta već satima su ogromne gužve zbog usporenog glasačkog procesa.

U Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) nisu mogli da odgovore na pitanje da li će, zbog velikih redova ispred mnogih biračkih mesta u Beogradu, biti produženo glasanje i posle 20 časova kako bi svi zainteresovani birači ispunili svoju gradjansku dužnost.

Agenciji Beta je u RIK-u rečeno da je predsednik Vladimir Dimitrijević na sastanku, a da po zakonu rok za glasanje ističe u 20 časova.

Saradnici predsednika RIK-a nisu mogli ni da odbace mogućnost da se, ako bude bilo potrebe, produži glasanje na mestima gde postoje veliki redovi.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x