Klačar (CeSID): Tesna većina u Beogradu ne odgovara SNS, treba im stabilnost zbog planova za ‘Ekspo’

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Printscreen Youtube.com/@DnevnikNovaS
Podelite vest

Izvršni direktor Centra za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) Bojan Klačar ocenio je da će Srpska napredna stranka (SNS) proceniti da li joj odgovara tesna većina u Beogradu, pošto u tom slučaju, kako je naveo, ne može do kraja da se garantuje stabilnost koja je potrebna za realizaciju projekta “Ekspo”.

On je kazao da će SNS prilikom mogućeg sklapanja dogovora sa nekim odbornicima voditi računa o masovnosti protesta opozicije i spoljnim pritiscima “koji su trenutno slabog intenziteta”, preneo je dnevni list Politika.

Klačar je ocenio da je nestala homogenost koju je pokret “Mi – glas iz naroda” pokazao neposredno nakon izbora i da ne misle svi članovi tog pokreta isto kada je u pitanju koalicija sa SNS.

“Na početku je uglavnom o saradnji sa SNS komunicirao Nestorović, ali sa ovom izjavom Jerkovića otvara se pitanje homogenosti pokreta. Pojavile su se pukotine i to po ključnom pitanju za njih – da li treba isključiti saradnju sa vladajućom koalicijom u Beogradu. Jerković je otvorio vrata za te razgovore, a da li je i za dogovor, videćemo”, rekao je Klačar.

Nosilac liste “Mi – glas iz naroda” za beogradske izbore Aleksandar Jerković objavio je u sredu na društvenoj mreži Iks da on na decembarskim izborima nije bio na odborničkoj listi Branimira Nestorovića, već na svojoj.

“Kako to da je lista dr Branimira Nestorovića osvojila 4,7 odsto, a lista Aleksandra Jerkovića 5,4 odsto? Dr Nestorović je bio na mojoj listi – ja na njegovoj nisam. Da nije možda zato problem reći da smo bili koalicioni partneri ? Da se ne izbegava razgovor možda zbog toga?”, napisao je Jerković.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x