Klačar (CeSid): Podele u pokretu ‘Mi – glas iz naroda’ loše će uticati na njihov rejting

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Printscreen Youtube.com/@DnevnikNovaS
Podelite vest

Izvršni direktor Centra za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) Bojan Klačar ocenio je da će podele u pokretu “Mi – glas iz naroda” loše uticati na njihov rejting i da neće biti u “komotnoj poziciji kao u decembru”.

“Sada odaju utisak površnosti i neozbiljnosti i šalju poruku biračima da nisu sposobni ni unutar sebe da se organizuju na jedan kvalitetan način, a kamoli da preuzmu odgovornost u državi ili Beogradu”, rekao je Klačar za Politiku.

Po njegovim rečima, na nekim narednim izborima ljudi koji su bili deo tog pokreta biće na udaru Srpske napredne stranke i liste Srbija protiv nasilja.

Pokret “Mi – Glas iz naroda” saopštio je u sredu da je “u toku procesa preobražaja pokreta” došlo do izvesnih nesporazuma unutar rukovodstva koje čini sedam članova, a da su Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić “demonstrativno napustili pokret”.

Nestorović je izjavio juče da njega “niko ne može da izbaci iz tog pokreta” jer je “ovlašćeno lice”, što može da se proveri i u Agenciji za privredne registre.

Pokret “Mi – glas iz naroda” u republičkom parlamentu ima 13 poslanika dok u beogradskoj skupštini ima šest odbornika, što ih čini organizacijom od koje zavisi većina i formiranje nove vladajuće koalicije u Beogradu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x