Kancelarija za KiM: Albanski mladići ugrožavali slobodu kretanja Srbima u Peći

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija foto: Vlada Republike Srbije
Podelite vest

U Peći su danas dva mladića albanske nacionalnosti pratila Slavicu Trbušić i ostale članove Udruženja žitelja Planjana iz Prizrena, a na autobus kojim su se dovezli u Peć, zakačili su kosovsku zastavu, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Кancelarija je navela da je to prijavljeno policiji i pozvala bezbednosne službe u Prištini “da pronađu i privedu pravdi izgrednike koji su ugrožavali slobodu kretanja Srba iz Planjana”.

“Očigledno je da se radi o nastavku organizovanog pritiska na Srbe, koji ima za cilj da izazove nemir, strah i nesigurnost srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji”, navodi se u saopštenju i dodaje da je ugrožavanje slobode srpskog naroda “svakodnevno”.

“Sve to izaziva zabrinutost i strepnju, ali i sumnju da se radi o nastojanjima da se Srbi onespokoje i isprovociraju, kako bi se dobio alibi za neku opasniju akciju protiv srpskog stanovništva na Кosovu i Metohiji”, smatra Kancelarija.

U saopštenju piše da će “Vlada Srbije istrajati u nastojanjima da se na Кosovu i Metohiji očuva mir i uspostavi sigurnost i bezbednost za sve građane, uprkos pretnjama i provokacijama koje sada već svakodnevno dolaze iz Prištine, ali će isto tako istarajati i u nameri da zaštiti svoje sunarodnike i da im obezbedi normalan život”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x